2019 Conference agenda

Subpage
Interoperable by design: connecting people, technology, and nations. Addressing this overarching event theme, ITEC 2019 featured three core conference streams. Empowering those who serve their nations in joint, combined, and distributed contexts, each track boasted an outstanding lineup of expert speakers and diverse session content across the three days.
Loading
09:15
  1. Keynote Theatre
    15 mins
09:30
  1. Keynote Theatre
    90 mins
    The panel will explore how in the future our people can be better enabled to be interoperable by design
11:00
  1. Exhibition
    60 mins
12:00
  1. Lunch & Exhibition
    90 mins
14:00
  1. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Cyber Synergy
  2. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Simulation Interoperability Architectures
  3. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Traning the Crisis in Crisis Management
15:00
  1. Afternoon Break & Exhibition
    30 mins
15:30
  1. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Escape to Improve Individual & Crew Performance
  2. 30 mins
    • Technologies and Architectures
    Data Services & Model Validation
  3. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Simulation Needs & Requirements: Is there a Civil-Military Overlap?
16:00
  1. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Simulation Needs & Requirements: Is there a Civil-Military Overlap?
  2. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Data Services & Model Validation
  3. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Escape to Improve Individual & Crew Performance
16:30
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Data Services & Model Validation
  2. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Simulation Needs & Requirements: Is there a Civil-Military Overlap?
  3. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Escape to Improve Individual & Crew Performance

    Managing crew fatigue and subsequently increasing operational effectiveness is a significant challenge to ensure optimum decision making under challenging circumstances, part of this is ensuring the environment is designed to meet user needs. Human centred solutions have developed a multi discipline approach to understanding the user needs and developing effective solutions via an iterative process of user engagement, design development, physical and virtual prototyping and applied sleep research methods.

09:00
  1. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    High speciality and criticality domains categorise the most researched areas in the field of Trust in Automation. Minimal studies have explored the nuances of the psycho-social environment and organis ...
  2. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Ready! Set! Respond!
  3. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Synthetic Environments
09:30
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Synthetic Environments
  2. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Ready! Set! Respond!
  3. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Intelligent Agents: Before, During and After Action
10:00
  1. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Ready! Set! Respond!
  2. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Intelligent Agents: Before, During and After Action
  3. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Synthetic Environments
10:30
  1. Morning Break & Exhibition
    30 mins
11:00
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    MSaaS
  2. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Situational Awareness Improvement: From Classroom to Field (digitally)
  3. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    AR & VR Innovations in Training
11:30
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    MSaaS
  2. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    AR & VR Innovations in Training
  3. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Situational Awareness Improvement: From Classroom to Field (digitally)
12:00
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    MSaaS
  2. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    AR & VR Innovations in Training
  3. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Situational Awareness Improvement: From Classroom to Field (digitally)
12:30
  1. Lunch & Exhibition
    60 mins
13:30
  1. Keynote Theatre
    90 mins
    Swedish Armed Forces Panel
15:00
  1. Afternoon Break & Exhibition
    30 mins
15:30
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Artificial Intelligence
  2. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Simulation Training from a Strategic Perspective
  3. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Human Performance Interoperability and the Training Imperative
16:00
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Artificial Intelligence
  2. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age

    Simulation Training from a Strategic Perspective

  3. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Human Performance Interoperability and the Training Imperative
16:30
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Artificial Intelligence
  2. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Human Performance Interoperability and the Training Imperative
  3. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Simulation Training from a Strategic Perspective
17:00
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Artificial Intelligence
  2. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Human Performance Interoperability and the Training Imperative
  3. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Simulation Training from a Strategic Perspective
10:00
  1. Morning Break & Exhibition
    30 mins
10:30
  1. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Today's Challenges: Three Case Studies
  2. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Medical Simulation
  3. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Training Challenges for Humans in a Machine World
11:30
  1. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    Medical Simulation
  2. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Training Challenges for Humans in a Machine World
  3. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Today's Challenges: Three Case Studies
12:00
  1. Lunch & Exhibition
    90 mins
14:00
  1. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Multi-Agency Training at Scale
  2. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    LVC Architectures
  3. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Effective Studies Yielding Effective Results
14:30
  1. Theatre 1
    30 mins
    • Human Factors and Performance in a Digital Twin Age
    Effective Studies Yielding Effective Results
  2. Theatre 2
    30 mins
    • Technologies and Architectures
    LVC Architectures
  3. Theatre 3
    30 mins
    • Emerging Solutions: Propelling Today's Advances into the Digital Twin Age
    Multi-Agency Training at Scale